Copywriter / Webredacteur voor zakelijke teksten

Over Hans Rath

Webredacteur / Copywriter met hart voor vlijmscherpe teksten

Na mijn studie Taalbeheersing (Nederlandse Taal- en Letterkunde) ben ik vrijwel meteen het schrijversvak ingerold als copywriter bij een klein reclamebureau.  Bij dit in gezondheidszorgcommunicatie gespecialiseerd bureau heb ik mijzelf van meet af aan ontwikkeld als inhoudelijk gespecialiseerd tekstschrijver. Telkens weer haalde ik een enorme voldoening uit het ontrafelen van complexe materie, om daaruit de essentie te destilleren en alles te structureren en te verwoorden in probleemloos verwerkbare teksten. Immers, wanneer je een tekst publiceert wil je op z’n minst dat die tekst enig effect gaat sorteren.

Breed kennisgebied

Door de jaren heb ik mijn vaardigheden op talrijke gebieden mogen toepassen. Kennis op het vlak van de gezondheidszorg heb ik hierdoor kunnen uitbreiden naar die van de ict, vastgoed, werving- en selectie, juridische dienstverlening, reizen en design.

Visie

Het geeft mij de grootste voldoening om een tekst te ontwikkelen die resultaat op gaat leveren. Een tekst die de lezer optimaal kan faciliteren in het leesproces. Teksten op zich kunnen niet overtuigen, maar het de lezer wel makkelijk maken om de argumentatie te volgen en zichzelf het standpunt eigen te maken. De structuur en samenhang moeten daar volledig op gericht zijn. Niettemin mag deze flow af en toe wel schuren, net als in de muziek. Functioneel tekstschrijven is in mijn optiek dan ook een vorm van het schrijven van een lied.